2010-10-20

Kropps dam - Skövde 31 - 30 (16 - 16)

Vem hade trott att Kropps damer skulle klå självaste Skövde? Och särskilt efter en sådan genomklappning i förra matchen!

Kropps var i ledningen flera gånger under matchen. När det var drygt tre minuter kvar av första halvlek ledde Kropps med 15 - 12 men Skövde gick i kapp och vid halvtidsvilan stod det 16 - 16 på anslagstavlan.

Sissi Karlsson hade kommit in i hemmalagets mål i första halvlek och gjorde en bra match. När andra halvlek började överraskade Kroppstränaren Lennart Ebbinge i alla fall mig med att inte låta henne fortsätta att vakta målet. När så Skövde drog ifrån i målprotokollet fick Sissi Karlsson hoppa in i målet igen och gjorde det med den äran. Skövde ledde dock stundtals med 3-4 mål innan Kropps jämnade ut halvvägs in i andra halvlek.

Det var ett nervöst Skövde som kastade bort flera bollar helt oförklarligt eller så gjorde Kropps dem dåliga. Det var i alla fall befriande när Kropps till slut gick ifrån med två mål och att Skövde gjorde ett mål i slutminuten kunde inte hindra Kropps hemmaseger.

Det var en kämpainsats av hela laget som fällde avgörandet och särskilt försvarsspelet fungerade bra. Tjejerna har all anledning att med förtröstan se fram emot kommande matcher. //