2011-01-15

Kropps dam - Skuru 22 - 37 (14-15)

(Skurus landslagsspelare Nathalie Hagman punktmarkerade Jenny Alm under hela andra halvlek)

Dagens hemmamatch spelades i den nya Stenab Arena vid Junogatan. Det var första elitseriematchen i hallen och den förste målgivaren blev Kropps Elin Enhörning.

Kroppsmålvakten Sissi Karlsson skadade sig redan efter ett par minuter och fick lämna över till andremålvakten Malin Saltzberg som fick en svår match bakom ett svagt försvar.

Under första halvlek hängde Kropps dock med ganska bra, bortsett från en period då Skuru gick upp till en femmålsledning. Men Kropps gick mot alla odds i kapp till 12 - 12. I halvlek ledde Skuru med ett mål.

I andra halvlek utjämnade Kropps till 15 - 15 men sedan var det kört för hemmalaget. Nathalie Hagman punktmarkerade Jenny Alm och mot det hade Kropps som så många gånger förr inget motmedel. Matchen rann iväg och jag tyckte riktigt synd om Malin Salzberg i målet som trots alla baklänges mål gjorde en bra insats.

Den nya Stenab Arena var en trevlig bekantskap. Publiksiffran uppgick till 435 vilket var bättre än senast i Agnebergshallen. Kanske var man nyfiken på den nya hallen?

Som tröst nåddes vi av positiva rapporter från herrarnas match borta mot Stavsten. Kropps ledde med 10 - 12 i halvlek och vann med 23 - 28.

Kropps dam riskerar nu att dras in i bottenstriden medan herrarna går andra vägen och är uppe på slutspelsplats. //