2011-07-28

Väntad seger för Flensburg mot Kropps herr

Nummer 14 i Kropps, Andreas Sävland, tog för sig ordentligt mot proffsen i Flensburg.

Det blev som väntat Ljubomir Vranjes Flensburg som drog det längsta strået i kvällens match mot Kropps herr i Agnebergshallen. Detta trots att Ljubomir mest spelade med andraformationen. Lagkaptenen Tobias Karlsson lade jag bara märke till före avkast då han bytte standar med Kropps lagkapten Joakim Eriksson.

16 - 20 var ställningen i halvtid men trots att Kropps efter nio minuter i den andra halvleken knappade in till 22 - 24 rann gästerna ifrån mot slutet till 26 - 37.

Kropps tog för sig riktigt bra emellanåt och Anders Henriksson utsågs till bäste spelare i hemmalaget. Men för mig var den lille Andreas Sävland den stora överraskningen. Snabb, smart och irrationell snurrade han upp Flensburgs försvar några gånger. Det skall bli intressant att följa honom då serien kommer igång i september.

Flensburgs målvakt, tillika svenska landslagets, Mattias Andersson spelade med glöd och inlevelse trots att matchen inte betydde någonting. Men i andra halvleken tvingades han av planen med en ljumskskada. Han blev ordentligt tejpad som synes.  //