2013-01-26

Kropps herr - Tumba 26-33 (14-17)

Bäst i Kropps var målvakten Samuel Johannesson.

Kropps herrar ställdes idag mot tabellfemman Tumba (eller Caperiotumba som de löjligt nog heter numera). Och när jag slog upp programbladet för att titta på tabellen så undrade jag om Kropps herrar redan har abdikerat från Allsvenskan då de inte fanns med i tabellen alls? På Kropps sistaplats med 9 poäng låg istället HK Eskil,

Nåväl, matchen kom igång och Kropps hängde med ganska bra i första halvlek mycket tack vare målvakten Samuel Johannesson som fått förtroendet från start. 14-17 i haltid var inte mycket att säga om.

I andra halvlek drog Tumba ifrån även om Kropps i ett skede av matchen lyckades krypa närmare i målprotokollet.
Utvisningarna duggade tätt och drabbade båda lagen. Vid ett par av Tumbas utvisningar satte man in en spelare med väst och plockade ut målvakten. Taktiken lyckades och anmärkningsvärt var att Tumba fortsatte att spela anfallsspel utan målvakt även när de inte var en man mindre.

Ett sådant beteende är helt enligt regelboken men man fick känslan att man ville demonstrera sin överlägsenhet och förnedra publiken i Agnebergshallen. Jag tyckte i alla fall att det var en onödig provokation av Tumba. Till slut straffade det sig i alla fall genom att målvakten inte hann tillbaka in i  målet och Anders Svernling kunde lägga in bollen i det tomma målet från långt håll.