2013-11-02

Två fall framåt för Kroppskultur

Det blev tre poäng av fyra möjliga i Kroppskulturs hemmadubbelmatch idag. Damerna mötte GUIF/Eskilstuna och vann med 24-23 efter några dramatiska slutsekunder. Men äntligen fungerade spelet inte minst försvarsmässigt och Kropps ledde med 14-12 i halvtid. Efter några minuter i andra halvleken hade GUIF gått ikapp och förbi med ett par mål. Kropps vände igen och ledde som mest med fyra mål

Och så satt man där på slutet och befarade att Kropps skulle falla igenom som så många gånger förr men den här gången visade tjejerna en vilja som häll enda vägen fram. Med 41 sekunder kvar av matchen fick Malin Andersson i Kropps sin tredje utvisning och därmed rött kort. Här hade GUIF världens chans att kvittera men nu var det gästande laget som drog det kortaste strået.

Ellen Johansson (bilden) landade så olyckligt att hon drog på sig en ledbandsskada i vänster fot. Jag satt precis i linje och såg hur foten vek sig och hur hon lade hela kroppstyngden på. Min gissning är att hon blir borta i flera veckor. Fram till skadan hade hon varit en av de bästa spelarna med bl a fyra mål.

Matilda Mattsson 1

Kropps herrar tog sig an serieledarna Anderstorp och visade ingen respekt. Här glänste Kasper Jansson med hela elva mål. Näst bäste målskytt var Rasmus Nilsson med sju och därefter Anders Henriksson med fyra. Kropps låg under som mest med sex mål men skärpte till sig och gick ikapp.

Med endast 31 sekunder kvar av matchen blev Anders Henriksson utvisad och på den följande straffen gjorde Anderstorp 31-32. Kropps tog då en lyckosam timeout som ledde till att Kasper Jansson i den absolut sista sekunden gjorde sitt elfte mål och kvitterade.